Zoeken
  • Dr2 RES Academie

De RES in het nieuws: Nieuwsbrief 1

Vrijdag 8 november 2019

Iedere week plaatsen wij op de Dr2 RES Academie een overzicht van actuele ontwikkelingen voor de Regionale Energiestrategie, uit de krant, de regio en overige media met deze week: doorrekening klimaatakkoord, ambities in de Cleantech regio en achterblijvend aanbod groene stroom.


Bijzonder nieuws in eigen regio? Deel het vooral met ons en stuur een mailtje naar jonah@dr2neweconomy.com! Altijd als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina. 


Nieuws uit de regio’s


Bedrijven en overheden Apeldoorn-zuid delen duurzame ambities - Clean tech regio 7 november

Een flinke lijst ambities waar bedrijven én overheden de handen voor ineenslaan. Dat is de opbrengst van de eerste bedrijvenbijeenkomst in Apeldoorn-Zuid. ⇒ Lees hier meer.


Bestuurlijk omgaan met veiligheidsrisico’s energietransitie - Nationaal programma RES 6 november

Op verzoek van Jan van Belzen, burgemeester van Barendrecht, organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op donderdag 5 december 2019 een workshop voor burgemeesters en energie wethouders. In de workshop worden bestuurlijke dilemma's en handelingsperspectieven benoemd. ⇒ Klik hier voor het volledige artikel.


RES Analysekaarten versie 2.0 nu beschikbaar - Nationaal programma RES 30 oktober

Begin april dit jaar lanceerden Nationaal programma RES de eerste versie (1.0) van de regionale analysekaarten RES. Een basisset aan digitale kaarten met heel veel bijbehorende gegevens over onder meer vraag en aanbod van elektriciteit en warmte. ⇒ Vanaf vandaag is een nieuwe versie beschikbaar.


In de kranten


Energiearmoede - Trouw 8 november

“Ruim 650.000 huishoudens kunnen hun maandelijkse energierekening niet of nauwelijks betalen. Deze groep ‘energiearme’ Nederlanders wordt de komende tien jaar fors groter nu Nederland ernaar streeft alle woningen van het gas af te halen, concludeert onderzoeksbureau Ecorys.” ⇒ Lees hier het artikel.


Aanbod groene stroom stijgt in slakkengang - AD 7 november

‘Terwijl consumenten massaal kiezen voor groene stroom, lopen leveranciers de kantjes ervan af’. Het aanbod groene stroom voor consumenten is afgelopen jaar nauwelijks groener geworden. Vooral op de zakelijke markt is zonne- en windenergie nog verder te zoeken: bedrijven krijgen vooral grijze, vervuilende stroom geleverd. Dat blijkt uit de jaarlijkse Stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, WISE en Greenpeace. ⇒ Lees hier het artikel


Overheid benadert verduurzaming te negatief en moet meer vertrouwen hebben in rol van burgers en bedrijven - FD 1 november

Minder koeien. Minder industrie. Minder auto’s. Minder vlees eten. Minder winkels. Erg uitnodigend is het debat rond verduurzaming meestal niet als je denkt voortdurend te moeten inleveren. ⇒ Lees hier het artikel


Overige media


Podcast Studio Energie aflevering 70. Pieter Boot (PBL): doorrekening Klimaatakkoord

PBL maakt raming van het Klimaatakkoord en de Klimaat- en Energieverkenning. Centrale conclusie: er is nog heel veel onzeker. Veranderend beleid draagt bij aan de onzekerheid. ⇒ Beluister hier de podcast.


De RES in animatie gebracht! - Nationaal programma RES 30 oktober

Animatie: Studio Duel heeft in opdracht van Nationaal Programma Regionale Energiestrategie de RES in animaties uitgewerkt. Het gaat om het waarom een RES, wat is een RES en wanneer een RES. Ook is er één langere film van vijfenhalve minuut met alle drie onderwerpen. ⇒ Klik hier om de video’s te bekijkenIris Grobben & Jonah Link


Dr2 New Economy/Dr2 RES Academie

43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven